måndag 12 september 2011

match tröja till Svante II

Jag har lagt upp 50maskor på stickor nummer 5,5. Jag använder Järbos molly för att det ska gå fort att sticka. På varje rätt varv plockar jag upp en extra maska mellan kantmaskan och nästa. Alla räta varv ökas alltså med en maska tills jag har 70 maskor på stickan. '
När jag avslutat ökningarna stickade jag 10 cm, min hund är ganska liten och smal ;-). Nu har jag maskat av den ena sidan av "täcket". Lägg upp 50 maskor av lagets andra färg, i mitt fall gult och plocka upp en maska mellan kant och nästa men på det aviga varvet. öka till 70 maskor sticka 10 cm och maska av.
Nu är det dags att göra midjesnöret. Jag lade upp 55 maskor men det beror flrstås på hur rund och go din hund är. Sticka rätstickning två varv, byt färg sticka två varv rätstickning med den andra färgen och byt sedan till den första färgen sticka två varv och maska sedan av. Sy i en tryckknapp. När jag monterade täcket sydde jag ihop det framtill, tycker man att det blir obekvämt kan man sätta två tryckknappar där också.

1 kommentar: